Meer informatie

Over UZ Brussel & KidZ Health Castle

Het ‘KidZ Health Castle’ is het kinderziekenhuis van het Universitair Ziekenhuis Brussel.

Kidz’ is Engels voor kinderen. ‘Health’ betekent gezondheid. ‘Castle’ staat voor kasteel. Een kasteel dat kinderen gezond wil maken dus. Dat klinkt leuker dan ziekenhuis. Je ziet er ook minder witte jassen dan in het ziekenhuis voor de grote mensen. De dokters in het ‘KidZ Health Castle’ hebben lang gestudeerd om elk kind goed te kunnen helpen.

In het UZ Brussel komen mensen die ziek zijn. Soms worden ze onderzocht en kunnen ze daarna naar huis. Sommige zieke mensen moeten in het ziekenhuis blijven zodat de dokter hen goed kan in de gaten houden om te zien hoe het met hen gaat. Of omdat de dokters iets moeten doen om hen te genezen of om ervoor te zorgen dat ze geen pijn hebben. Soms lijken het wel tovenaars.

In het UZ Brussel zijn er ook dokters die onderzoek doen. Bijvoorbeeld over ziektes waarover we nog veel moeten leren. Er zijn ook dokters die andere dokters opleiden. Veel mensen in het ziekenhuis trachten altijd bij te leren, ook de verpleegkundigen bijvoorbeeld. Allemaal omdat ze jou zo goed mogelijk zouden kunnen helpen.

In het UZ Brussel wordt iedereen geholpen. Of je nu groot of klein bent, een jongen of een meisje, jong of oud, een blanke of een gekleurde huid hebt, in een god gelooft of juist niet. Iedereen die ziek is kan op zorg rekenen. We spreken meestal Nederlands maar ook veel andere talen. Het is belangrijk dat we elkaar goed verstaan.

Je weet natuurlijk graag wat je hebt en wat je eraan kan doen. Als je vragen hebt, mag je die zeker stellen. De dokters en verpleegkundigen geven graag uitleg. Je stoort hen nooit. Ze zien graag kinderen.

UZ Brussel Hoofdingang
Kidz Health Castle - De prinses