Het Kasteel van Theodorus

Het boek van de site

Jonkvrouw Wivina en Jonkman Lowie beleven fantastische avonturen. Boekenschrijver Marc De Bel schreef er een heel spannend verhaal over.

Marc De Bel

In de herfst van het jaar 1969 studeert Lena voor kinderarts. Dan krijgt ze van haar opa Wannes een brief. Die mag ze pas openen na zijn dood. In die brief staat dat opa Wannes haar het kasteel Van Haegen nalaat. En ineens flitst ze via een oud, vergeeld schriftje terug in de tijd, waar ze zowaar midden in een sprookje belandt. Daar maakt ze kennis met haar voorouders Wivina en Lowie, in het jaar 1744. 

Dat speciale schriftje kan je ook zelf zien. Het zit in een kleine opening in de grond aan de ingang van het KidZ Health Castle. Er staan een grote witte ster rond getekend. Ga meer eens kijken.

De sympatieke draak Theodorus van Haegen speelt ook een grote rol in het verhaal. Daarom heet het boek van Marc De Bel


Het Kasteel van Theodorus

Het Kasteel van Theodorus

Als je 9 jaar of ouder bent, kan je ‘Het Kasteel van Theodorus’ zelf lezen. Als je 5 jaar bent kan iemand er voor jou uit voorlezen. Het telt 64 pagina’s. Het is kleurrijk geïllustreerd door tekenaar Jan Bosschaert.

Wie het boek koopt, helpt ook ernstig zieke kinderen en hun ouders. Een deel van wat je betaalt wordt voor hen verzameld in het “Ridderfonds”. Het boek werd uitgegeven door het UZ Brussel. Het kan worden besteld via www.vriendvoorhetleven.be. Het kost 23 euro (+ verzendingskosten). Elk boek heeft een nummer. Dit boek heeft nummer 9789082766707 (ISBN).